SLIJEDI PROLJETNO ČIŠĆENJE KUTJEVAČKE RIKE

SLIJEDI PROLJETNO ČIŠĆENJE KUTJEVAČKE RIKE

ožu. 19, 2018 / By : / Category : Vijesti

KUTJEVO – Na 83. izvještajnoj skupštini Lovačkog društva „Slavonac“ u Kutjevu pokrenuta je široka proljetna akcija čišćenja korita i okoliša Kutjevačke Rike, kako je to bilo ranijih godina, a očekuje su uključivanje planinara, ribolovaca, vatrogasaca, komunalnih službi grada i drugih.

 -Opremili smo lovački dom i kupili agregat za opskrbu električnom energijom, te je izrađena  lovno-gospodarska osnova za županijsko lovište „Kutjevo“- kazao je u izvješću o radu predsjednik Ivica Pospišil, te upozorio na stalni problem visokih šteta od divljači na cestama zbog čega protiv društva traju tri sudska postupka.

Tajnik „Slavonca“ Predrag Živković i lovnik Silvio Čvarak u svojim su izvješćima kazali da su lovci imali niz radnih akcija na izgradnji spremišta za kukuruz na predjelu Mala Rika, te čeka na Ferovcu, Bjeliševcu i području zvanom Valovi, a prihranjujući divljač unijeli su u dva lovišta kojima gospodare 250 kilograma soli uključujući dodatak protiv metilja, zatim 120 metara kukuruza, 2 tone jabuka i jednu tonu repe.

-Zahvaljujemo vam se na uključivanju u sve aktivnosti grada, a podrška i nadalje neće izostati – rekao je pozdravljajući skupštinare zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar, a rad skupa pozdravili su Nada Razumović, predsjednica PD „Vidim“ i Josip Ašenbrener, predsjednik kutjevačkog DVD-a.

Donijet je program rada za ovu godinu kojim se predviđa uređenje prilaznog puta do lovačkog doma, daljnje uređenje tog objekta, te opremanje smještajnih kapaciteta za potrebe lovnog turizma.

Izvor: pozega.eu