OSAMDESET GODINA LOVAČKOG DRUŠTVA

OSAMDESET GODINA LOVAČKOG DRUŠTVA

stu. 20, 2017 / By : / Category : Vijesti

 Lovačko društvo “Slavonac” iz Kutjeva proslavilo je u subotu osamdeset godina rada i postojanja.

– Društvo je osnovano 5.lipnja 1936. godine, prvi predsjednik je bio Pero Nanić, a od 1939. godine uvedena je lovočuvarska služba – podsjetio je predsjednik “Slavonca” Branko Mihalj.

Dodao je da su osamdesetih godina prošlog stoljeća kupili drvenu kuću preuredivši je u svoj lovački dom pod Krndijom, a kasnije je u više navrata dograđena i proširena.

Danas gospodare državnim lovištem Južna Krndija površine 2265 hektara i zajedničkim lovištem Kutjevo 2434 hektara tako da imaju bogat fond divljači u gorskom i nizinskom dijelu. Posebno je značajno da su se kutjevački lovci aktivno uključili od prvih dana Domovinskog rata, a za prigodu jubileja izgradili su prateće sadržaje uz lovački dom, te uredili okoliš pri čemu nije izostala potpora grada Kutjeva i Požeško-slavonske županije. Dobitnici su niz priznanja, njihovi strijelci su među najboljima u ovom kraju, ostvaruju dobru suradnju sa kutjevačkim udrugama i okolnim lovačkim društvima, a najveći su im problem štete od divljači.

Zlatnu plaketu HLS-a društvu je uručio predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović.

Lovačka odličja trećeg reda primili su Anto Kalauz, Željko Šilhan, Silvio Čvarak, Vladimir Marković, Mirko Marijanović, Ivica Pospišil i Vojin Derner, dok su odličja drugog rada dobili Slavko Jung, Ivan Mijatović, Zdenko Budimir, Hrvoje Sontaki i Tomo Ašenbrener. 

Autor: Ivan Vlahović

Izvor: 034portal